Darurile toamnei: ciupercile

Nu întâmplător ciupercile apar în acest sezon. Ele sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale, deosebit de necesare în timpul iernii, când sursele de hrană vegetală sunt puține sau greu accesibile. Conțin vitamine din complexul B esențiale pentru sistemul nervos, potasiu, cupru, fier, fosfor, seleniu, care intăresc sistemul imunitar, scad colesterolul din sânge și au efecte anti-tumorale.

Bucătarii profesioniști ne sfătuiesc sa le gătim în puțin ulei sau unt, la foc mediu și mare жi musăi fara capac, pentru a lăsa apa să se evapore.

Nutriționistii recomandă sa le consumăm macar de două ori pe săptamana și chiar sa înlocuim carnea din rețete cu ciuperci, pentru a ține sub control colesterolul.

Daca sunteți fani ciuperci, vă invităm sa ne împărtășiti în ce combinații sau rețete preferați să le consumați.

Poftă buna!

Rezervări: 022226839; 079414341

Comentarii